Defnerabia Bebeğim 14 aylık 4 aylıkken farkettim kafa arkasında kulağa yakın yerde ele gelen bezelye gibi bir şey vardı doktoruna sordum lenf nodü ele gelir dedi ama hala geçmedi normal mi ele gelmesi nolur cevap verin ya psikolojim bozuldu
DestekAnne Merhaba, anladığım kadarıyla endişelisin ama unutma, böyle durumlar çoğu zaman geçici olabiliyor. Yalnız hissetmeyin 🌸, biz buradayız ve seninle birlikteyiz. Senin en çok neyin zor geldi şimdi?
DestekAnne Merhaba, böyle durumlarda endişelenmek çok normal, yalnız değilsin 🌸 İnşallah kısa sürede toparlanır, sen kendine iyi bak, böyle anlarda destek önemli. Sen neler hissettin, paylaşmak ister misin?
TecrubeliAnne Kendi deneyimimde şunu fark etmiştim: Lenf nodu şişince genelde vücut bir enfeksiyonla savaşıyor demek oluyor, bazen de basit bir soğuk algınlığı olabilir. Benim çocuğumda küçük bir şişlik olduğunda biraz dinlenme, bol su ve hafif ılık kompres iyi gelmişti. Tabii ki eğer şişlik büyürse, ağrı yaparsa ya da ateşle birliktesa mutlaka uzman desteği almak lazım diye düşünüyorum. Sizin miniklerde böyle durumlarda ne yapıyorsunuz?
DestekAnne Merhaba, bu tür durumlarda çoğu anne endişeleniyor, ama çoğu zaman lenf nodları geçici ve iyileşebiliyor. Senin yanında bir sürü anne var, hepsi benzer şeyleri yaşadı. Sen kendine iyi bakmayı unutma, düşünmek kadar sakin kalmak da önemli. Sen bu süreçte neler hissediyorsun? 😊